Mijn naam is Evelien Hommes-Romonesco, ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Middels Carmen van Bergen ben ik in aanraking gekomen met en enthousiast gemaakt voor Amara Foundation.
Ik heb de opleiding Bewegingstechnologie in 2001 afgerond. Tijdens die studie ben ik samen met Carmen en nog 2 dames voor ontwikkelingswerk (stage) naar de Filippijnen geweest. Daar is mijn interesse voor ontwikkelingswerk reeds gewekt. Tijdens mijn bezoek aan Kenia voelde ik me in ‘die wereld’ direct weer helemaal thuis.

Na mijn bezoek aan Kisumu voor Amara Foundation in november 2010 werd ik gevraagd of ik interesse had om deel uit te gaan maken van het bestuur. Ik heb direct ja gezegd, op de vraag of ik bestuurslid wilde worden.

Tijdens mijn bezoek was ik onder de indruk van de betrokkenheid van de ouders, die kinderen in het therapieproject hebben. Ik vond het mooi om te zien hoe de kinderen therapie ontvangen.
Dan alle vrolijke, stralende gezichten van de kinderen in het weeshuis, die binnen één week al mijn naam wisten, hartverwarmend! De saamhorigheid onder de kinderen, het zijn echt maatjes van elkaar, behulpzaam naar elkaar en naar de leiding.

Ruim 13 jaar heb ik als adviseur met de specialisatie kinderen in de revalidatiebranche gewerkt. Binnen die baan adviseerde ik welk hulpmiddel het meest geschikt was voor gehandicapte kinderen Denk daarbij onder andere aan douchestoelen en rolstoelen(elektrisch en handbewogen). Het leven en de mogelijkheden van de kinderen stonden daarbij centraal.
Momenteel ben ik werkzaam als docent Science en Techna in het voorgezet onderwijs. Ook daarbij staat het kind en diens aansluiting bij de maatschappij centraal.
Dit sluit heel goed aan bij het ontwikkelingswerk voor Amara Foundation, wat ik inmiddels meerdere jaren (sinds 2011) met liefde doe.

Evelien Hommes

secretaris@amarafoundation.org