Het bestuur

Nynke, Carmen, Esther, Evelien en Martine

Voorzitter

Mijn naam is Evelien Hommes-Romonesco, ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.
Middels Carmen van Bergen ben ik in aanraking gekomen met en enthousiast gemaakt voor Amara Foundation.
Ik heb de opleiding Bewegingstechnologie in 2001 afgerond. Tijdens die studie ben ik samen met Carmen en nog 2 dames voor ontwikkelingswerk (stage) naar de Filipijnen geweest. Daar is mijn interesse voor ontwikkelingswerk reeds gewekt. Tijdens mijn bezoek aan Kenia voelde ik me in ‘die wereld’ direct weer helemaal thuis.

Secretaris

Carmen van Bergen, bewegingstechnoloog en kwaliteitsmedewerker Wmo & Jeugd, woonachtig in Langenboom, lange tijd werkzaam geweest als een specialist in (revalidatie)hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten. “Alles kom rech!! Al zullen sommigen daar een steuntje voor in de rug moeten krijgen, letterlijk of figuurlijk.”

Penningmeester

Mijn naam is Esther van Rooij, woonachtig in Langenboom en moeder van 2 kinderen. Ik ben werkzaam als assistent-accountant bij een administratiekantoor en werk dus graag met cijfers. 

Carmen en ik kennen elkaar al heel wat jaren, daarom was ik al op de hoogte van Stichting Amara Foundation en al het goede werk wat ze voor de mensen daar in Kenia doen.

Met een eigen stichting kun je gericht hulp bieden, daar waar het ook echt nodig is. Daarom wil ik Carmen, Evelien en Nynke graag ondersteunen door middel van het verwerken van de financiële administratie, zodat zij zich maximaal in kunnen zetten voor de projecten in Kisumu.

PR medewerker

Mambo. Ik heet Nynke, woon in het prachtige Friesland en naast de ‘core business’ van het opvoeden van twee zonen en het voldoen aan de eisen van mijn twee poezen, houdt mijn werk als docent en toetsdeskundige op een hogeschool mij lekker bezig.

Carmen en ik hebben elkaar in Kisumu ontmoet, in 2006. Met Carmen en enkele vrienden in Kisumu heb ik altijd contact gehouden en het afgelopen tijd ben ik een paar keer teruggegaan. Voor Amara heb ik telkens leuke dingen voor de webshop meegenomen, gedoneerde spullen gebracht (waarvoor nogmaals dank namens de ontvangers!) en door de projecten te bezoeken ook de mensen ontmoet waar wij het allemaal voor doen: de vele kinderen die dankzij de donateurs van Amara een kans hebben. 

Ik verheug me erop om Carmen, Evelien en Esther te helpen bij de projecten in Kisumu, maar ook bij het vele werk dat ze hier in Nederland doen om alles in goede banen te leiden.

Bestuurslid, contactpersoon Groningen e.o.

Mijn  naam is Martine Pool-Plantinga, moeder van 2 meiden, woonachtig in Groningen en werkzaam bij Lifelines, een grootschalig gezondheidsonderzoek op het gebied van gezond ouder worden.
Mijn enthousiasme voor Amara:  “Met een eigen stichting kunnen we op een directe manier hulp bieden met de wetenschap dat al de ingezamelde middelen ten goede komen aan de mensen die het het meest nodig hebben”.

Oud bestuursleden

Begin 2023 hebben Lisanne en Maria aangegeven te gaan stoppen met hun werkzaamheden als bestuurslid van Amara Foundation. In december 2023 hebben we daarom helaas afscheid genomen van Maria en Lisanne als bestuursleden van onze stichting. Wat zij al die jaren voor ons betekend hebben is niet in een paar woorden te omschrijven. De tomeloze inzet, de kennis, de kunde, de gesprekken die zij hier, maar zeker ook in Kenia voerden hebben onze stichting naar een hoog niveau gebracht. We gaan ze enorm missen. Gelukkig blijven ze als vrijwilligers zeker betrokken bij onze stichting. En zal Lisanne mogelijk zelfs nog wel eens afreizen naar Kenia om de vele vrienden en bekenden daar in haar nieuwe rol als vrijwilliger op te gaan zoeken.

Met Lisanne en Maria stoppen ook onze vrijwilligers Jan van Bracht en meneer Meulenbroeks.
Jan heeft jarenlang als taak het bijhouden van de financiële administratie en het samenstellen van de financiële jaarrekening volbracht. Ook daar zitten heel wat uren aan toewijding in. Geweldig!!
Accountant Meulenbroeks heeft jaarlijks op volledig vrijwillige basis onze jaarrekening gekeurd.