Het bestuur

Carmen, Evelien, Lisanne, Maria en Martine

Voorzitter

Mijn naam is Evelien Hommes-Romonesco, ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.
Middels Carmen van Bergen ben ik in aanraking gekomen met en enthousiast gemaakt voor Amara Foundation.
Ik heb de opleiding Bewegingstechnologie in 2001 afgerond. Tijdens die studie ben ik samen met Carmen en nog 2 dames voor ontwikkelingswerk (stage) naar de Filipijnen geweest. Daar is mijn interesse voor ontwikkelingswerk reeds gewekt. Tijdens mijn bezoek aan Kenia voelde ik me in ‘die wereld’ direct weer helemaal thuis.

Secretaris

Carmen van Bergen, bewegingstechnoloog en kwaliteitsmedewerker Wmo & Jeugd, woonachtig in Langenboom, lange tijd werkzaam geweest als een specialist in (revalidatie)hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten. “Alles kom rech!! Al zullen sommigen daar een steuntje voor in de rug moeten krijgen, letterlijk of figuurlijk.”

Penningmeester

Mijn naam is: Lisanne Hénuy-Rooijakkers, woonachtig in St. Michielsgestel.
Na mijn middelbare school tot eind 2015, heb ik altijd in de Jeugdhulpverlening gewerkt met kinderen en ouders. Dat is mede waarom Amara Foundation me aanspreekt.
Hoe kun je ondersteuning bieden? Hoe kun je mensen sterker, onafhankelijker maken?
Amara Foundation helpt in het verre Afrika “dicht bij huis”, biedt hulp daar waar het kind centraal staat. Daar wil ik me voor inzetten!

PR en contactpersoon vrijwilligers

Maria Vermeer, woonachtig in Uden, werkzaam geweest in de zorg voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten en in de kinderbescherming. “Helpen betekent heel dicht bij de bevolking staan en zien wat er echt nodig is. Vooral goed kijken en luisteren naar de lokale bevolking zodat wij westerlingen niet met onze behoeften komen aandragen.”

Bestuurslid contactpersoon Noord Nederland

Mijn  naam is Martine Pool-Plantinga, moeder van 2 meiden, woonachtig in Groningen en werkzaam bij Lifelines, een grootschalig gezondheidsonderzoek op het gebied van gezond ouder worden.
Mijn enthousiasme voor Amara:  “Met een eigen stichting kunnen we op een directe manier hulp bieden met de wetenschap dat al de ingezamelde middelen ten goede komen aan de mensen die het het meest nodig hebben”.