Ik ben Martine Pool. Ik woon in Groningen en werk hier in het UMCG als onderzoeksmedewerker bij een implementatieproject van cursussen aan kwetsbare ouderen om hun welzijn en zelfredzaamheid te bevorderen. Hiervoor was ik coördinator van een langlopend onderzoek om de gezondheid en het welzijn van jongeren te bevorderen. In februari 2007 ben ik afgestudeerd in Bewegingswetenschappen.

Het werken in ontwikkelingshulp en het helpen van mensen die het minder hebben getroffen dan ons heeft me altijd getrokken. Ik heb daarom besloten een eigen stichting op te richten, om op een directe manier hulp te bieden met de wetenschap dat al het ingezamelde geld en de ingezamelde goederen ten goede komen aan de mensen die het het meest nodig hebben.

In maart 2007 ben ik samen met Maria Vermeer, Carmen van Bergen in Kisumu, Kenia, geweest. Hier hebben we bezoeken gebracht aan het weeshuis en school van zuster Philomena, aan andere weeshuizen, aan het plaatselijke ziekenhuis en aan mensen thuis in de sloppenwijken. Zo heb ik met mijn eigen ogen kunnen zien dat veel mensen een helpende hand kunnen gebruiken.

We hebben besloten onze krachten te bundelen en samen verder te gaan. Hieruit is Amara Foundation ontstaan. Ondertussen bestaat het bestuur uit 5 mensen. We hopen mensen vooruit te kunnen helpen zonder Westerse gewoonten en gebruiken op te dringen. De Afrikaanse leefgewoontes en cultuur moeten immers blijven bestaan. We hopen dat wij dit met uw hulp kunnen realiseren.

Martine Pool-Plantinga

lid1@amarafoundation.org