Vrijwilliger gezocht

Wij zijn heel hard op zoek naar een vrijwilliger die kennis heeft van rolstoelen en positioneren!

Deze maand alweer vijf jaar geleden is Lars Rutjes voor ons naar Kenia geweest.
Hij is destijds gegaan om de rolstoelen van de meervoudig gehandicapte kinderen van ons project therapie te gaan maken. Lars vertrok toen met lappen stof, gereedschap en allerlei fixatiemateriaal vanuit Nederland richting Kenia. Hij is drie weken daar gebleven en heeft in die tijd de kinderen leren kennen, de kinderen opgemeten en gewerkt met de rolstoel onderstellen van de lokale rolstoel fabrikant APDK. Dat zijn sobere, maar degelijk rolstoelen. Lars heeft polsterdelen laten maken in samenwerking met Pius een meubelmaker en George een lasser en heeft zelf een paar weken gesleuteld om de rolstoelen helemaal in orde te krijgen. Nu zijn alle kinderen gegroeid en de polsterdelen versleten, de staat van de onderstellen is echter nog goed genoeg. Ben jij de persoon die kan en wil doen wat Lars voor ons en alle kinderen gedaan heeft?!

Waar is behoefte aan:
– Een vrijwilliger die met een hands-on mentaliteit aan de slag gaat met het opnieuw opbouwen van de rolstoelen.
– Een vrijwilliger die trainingen over “zitten en positioneren” kan geven aan alle therapeuten in het ziekenhuis van Kisumu en de verzorgers.

Als de rolstoelen weer in orde zijn, moet dat natuurlijk zo blijven en is het van belang dat de kinderen ook goed in de rolstoel gezet (blijven) worden. Deze kennisoverdracht aan meerdere therapeuten en verzorgers is dus van groot belang.
Lars heeft destijds zijn kennis ook overgedragen aan een therapeut en verschillende verzorgenden, maar mede door verloop is een opfrissing zeer gewenst. Dus hoe groter de groep aan wie de workshop gegeven wordt, hoe beter.
Natuurlijk kan dit één vrijwilliger zijn die, net als Lars destijds, alle expertise in huis heeft. Maar misschien heb jij één van deze expertises in huis en interesse om deze in Kenia te delen. Dat is ook erg fijn!

Heb je interesse om ons te helpen of weet je iemand die dit kan en wil doen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. administratie@amarafoundation.org
Wil je ook nog even genieten van het enthousiasme waarmee Lars over zijn werk in Kenia schreef? Klik dan hier voor zijn reisverslag.