Terugblik op 2018

We startten als bestuur 2018 op een bijzondere manier: met vier bestuursleden bezochten we de Projecten in Kisumu. We wilden dit in ons jubileumjaar 2017 doen maar door de onrust rondom de verkiezingen werd het voorjaar 2018. Voor Maria, Carmen, Evelien en mij een bijzondere ervaring. Of samen of in twee groepjes op pad en ‘s avonds meteen alle ervaringen uitwisselen. Tot slot een feestje in Kisumu met fris en chips om ons 10-jarig bestaan te vieren. Wat ook bijzonder was, want nu ontmoetten de mensen uit de diverse Projecten elkaar voor het eerst. Een gezellige bijeenkomst waarbij de mensen van de vier Projecten in diverse toespraken bestuursleden EN sponsors bedankten voor de hartverwarmende ondersteuning. Het ontroerde ons en we zijn erg trots, op wat we samen met u hebben neergezet in Kisumu.  

De ontwikkelingen in alle Projecten verlopen voorspoedig. Dit op de eerste plaats dankzij de inzet van al degenen die rechtstreeks bij de Projecten betrokken zijn. Ieder jaar zijn er nieuwe ontwikkelingen, worden plannen bijgesteld, verbeterd. Wij ervaren het als SAMEN werken aan….! De moderne communicatiemiddelen dragen daar zeker ook een steentje aan bij. Er is direct contact, we kunnen a la minute meedenken. Dit met betrekking tot hulp op langere termijn maar ook met betrekking tot hulp op korte termijn. Dit hebben we o.a. ervaren op het moment dat één van de kinderen van “de Amara Familie” in het ziekenhuis werd opgenomen met ernstige brandwonden. Als bestuur besloten we hulp te bieden maar ook sponsors besloten direct een steentje bij te dragen. De betrokken ouders maar ook wij vinden dit geweldig. Het getuigt van een enorme betrokkenheid!

We hebben ook in 2018 weer de officiële CBF verklaring gekregen. Een onafhankelijke toetsing geeft aan dat we goed bezig zijn! Onze stukken kloppen, we zijn transparant, besteden onze donaties zoals we beloven. Voor u als sponsor moet dat ook een goed gevoel geven.

Het eind van het jaar willen we natuurlijk ook gebruiken om iedereen te bedanken voor de ondersteuning aan Amara Foundation. Donaties groot of klein, maandelijks of jaarlijks, het doneren van spullen voor de rommelmarkt, het gratis verzorgen van drukwerk, de vrijwilligers die gedeeltelijk de boekhouding verzorgen, gratis accountantsverklaring verstrekken, de helpers bij rommelmarkten, kopers van onze Afrikaanse spullen (o.a. Wereldwinkel Berlicum/St.Michielsgestel), scholen die zich inzetten voor ons, donateurs die spullen maken of brengen voor de projecten in Kisumu. Een grote kring mensen zorgt ervoor dat wij ondersteuning kunnen bieden in Kisumu. Iedereen heel erg hartelijk bedankt. We hopen dat u allen ons ook in 2019 weer steunt. Een bijzondere herinnering dit jaar gaat uit naar overleden donateurs die zelfs tijdens hun afscheid aan Amara Foundation dachten: Mia de Smit, Harrie van de Rijt, Maria van Bergen en Mario Plantinga

Carmen, Evelien, Martine, Maria en Lisanne wensen u een gelukkig kerstfeest en een gezond 2019!