St. Francis Primary School

Via het re-integratie project van St. Clare kwam Amara Foundation in 2012 in aanraking met deze grote basisschool van, in die tijd, ruim 1150 leerlingen. Ongeveer 900 kinderen wonen in de directe omgeving, ze gaan iedere dag op en neer naar huis en volgen onderwijs op deze school. (dagschool). Ongeveer 250 kinderen wonen in het schoolinternaat op het terrein (zogenaamde boarding). Tijdens de vakanties, vier maanden per jaar, verblijven de kinderen bij ouders of verzorgers.

Verschillende kinderen die bij familieleden zijn geplaatst vanuit St. Clare, volgen onderwijs op dit schoolinternaat. Tijdens de vakantie gaan de kinderen naar “het pleeggezin” van oom, tante of oma.

Bestuursleden van Amara Foundation maakten kennis met Zuster Linet, de directrice, we besloten op Projectbasis met deze school samen te gaan werken.

Project Inrichten Computerlokaal

In 2014 zijn we sponsors gaan zoeken voor het eerste Project: het inrichten van een computerlokaal op deze locatie. In 2015 hebben we dit project af kunnen ronden. Zowel leerkrachten als kinderen krijgen computerles. Voor leerkrachten een welkome aanvulling van hun kennis, voor de leerlingen een betere aansluiting wanneer zij overstappen naar vervolgonderwijs.

Project Inrichten Bibliotheek

Vanaf 2015 zijn we sponsors gaan zoeken voor het inrichten van een bibliotheek. Dit zowel wat betreft meubilair, materiaal om uitleen mogelijk te maken en de aankoop van heel veel boeken. Medio 2016 is dit project afgerond, dankzij drie geweldige donaties.
Beide projecten dragen eraan bij dat de kwaliteit van onderwijs vergroot wordt.

In 2021 konden we “meeliften” met een organisatie die spullen naar Kenia stuurde middels een container. In die tijd zijn er dozen vol Engelstalige boeken meegelift naar de St. Francis Primary School. Directie, leerkrachten en leerlingen waren erg blij met de nieuwe boeken. De boeken werden gedoneerd door read to grow.

Project Renovatie Kostschool

Vanaf begin 2016 zijn we actief sponsors gaan benaderen om de vertrekken die gebruikt worden door de leerlingen van het schoolinternaat te renoveren. Eind 2016 startten we met dit derde Project. De vloeren van de slaapzalen, de keuken en de eetzaal zijn vernieuwd, muren zijn geschilderd. Een aantal bedden en een aantal tafels en banken in de eetzaal zijn vervangen. De leefomstandigheden voor de leerlingen van het schoolinternaat verbeterden hierdoor aanzienlijk. De huidige vloer veroorzaakt geen stofwolk meer in de eetzaal. 

Het project renovatie eetzaal werd afgerond in januari 2017. Op de foto: een prachtige, zelfs glimmende vloer en frisse geschilderde muren. 

Hierbij een woord van dank van zuster Linet, het hoofd van de school.

“Please let the sponsors know that we are very thankful for the support they accorded the school. The managing board of St. Francis, teachers, parents and pupils are very happy and grateful for the new face of the dining and social hall. In unison we all say; THANK YOU!!!!”