Onder het Project Zorg valt, sinds 2014, ook de St. Francis Primary School.

Via het re-integratie project van St. Clare kwam Amara Foundation in aanraking met deze grote basisschool van 1050 leerlingen. Verschillende kinderen die bij familieleden zijn geplaatst volgen onderwijs op deze kostschool. Tijdens de vakantie gaan de kinderen naar “het pleeggezin” van oom, tante of oma.
Bestuursleden van Amara Foundation maakten kennis met Zuster Linet, de directrice, we besloten op Projectbasis met deze school samen te gaan werken.

Project Inrichten Computerlokaal

In 2014 zijn we sponsors gaan zoeken voor het eerste Project: het inrichten van een computerlokaal op deze locatie. In 2015 hebben we dit project af kunnen ronden. Zowel leerkrachten als kinderen krijgen computerles. Voor leerkrachten een welkome aanvulling van hun kennis, voor de leerlingen een betere aansluiting wanneer zij overstappen naar vervolgonderwijs.

Project Inrichten Bibliotheek

Vanaf dat moment zijn we sponsors gaan zoeken voor het inrichten van een bibliotheek. Dit zowel wat betreft meubilair, materiaal om uitleen mogelijk te maken en heel veel boeken! Medio 2016 zal dit project afgerond worden, dankzij drie geweldige donaties.
Beide projecten dragen eraan bij dat de kwaliteit van onderwijs vergroot wordt.

omputerles-st-francis-hambale-zorg

Project Renovatie Kostschool

Vanaf begin 2016 zijn we actief sponsors aan het benaderen om de vertrekken die gebruikt worden door de kostschoolleerlingen te renoveren. Van de 1050 leerlingen zijn er 350 kinderen die op de “boarding” (kostschool) verblijven. We hopen eind 2016 te kunnen starten met dit derde Project. De slaapzalen, de keuken en de eetzaal zijn toe aan een grondige opknapbeurt. Een aantal bedden en een aantal tafels en banken in de eetzaal zijn dringend aan vervanging toe.

Update project renovatie

Het project renovatie eetzaal is afgerond in januari. U ziet het op de foto: een prachtige, zelfs glimmende vloer en frisse geschilderde muren. Hierbij een woord van dank van zuster Linet, het hoofd van de school.

“Please let the sponsors know that we are very thankful for the support they accorded the school. The managing board of St. Francis, teachers, parents and pupils are very happy and grateful for the new face of the dining and social hall. In unison we all say; THANK YOU!!!!”

Update werkbezoek leerlingen Heerbeeck college aan Kisumu.

Februari 2020 heeft een groep leerlingen van het Heerbeeck college uit Best een werkbezoek gebracht aan Kisumu. Bestuursleden Evelien en Carmen en een docent van het Heerbeeck college hebben deze groep leerlingen begeleid. Een van de belangrijke activiteiten was kennis maken met het onderwijs in Kenia en kennismaken met leeftijdgenoten in Kenia. Tijdens het werkbezoek zijn ze hartelijk ontvangen door staf en personeel van de St. Francis Primary School. De vele gezamenlijke activiteiten maakten bijzonder veel indruk op de leerlingen.