Kisumu Shakers sitting volleyball club

In 2023 hadden wij het genoegen om kennis te mogen maken de Kisumu Shakers. Een club zeer enthousiaste volwassenen die zitvolleybal beoefenen in Kisumu. De positiviteit en het doorzettingvermogen dat deze club uitstraalt is enorm!

We mochten met hen mee trainen en meteen waren onze harten gestolen.

Ter plekke hebben we een actie opgezet en leden van twee volleybalverenigingen uit Nederland hebben geld gedoneerd, waarmee we “the shakers” een net, ballen en pomp hebben kunnen doneren.

Bij terugkomst in Nederland heeft het bestuur van Amara Foundation besloten de club op een meer structurele basis te willen ondersteunen. De invulling van de steun ligt, zoals bij al onze projecten, bij de club zelf. Wij vinden het erg belangrijk dat ze zelf met een plan komen, waar wij niet perse onze Westerse projectie op willen toepassen.

De club gaat het geld dat wij doneren inzetten voor empowerment van de leden van de club. Alle leden hebben een handicap en hebben daardoor in Kenia ooit moeite met het vinden van een baan. Binnen het empowerment project willen ze de sommigen leden toegang geven tot een beroepsopleiding. Daarnaast willen ze leden die al een eigen bedrijf hebben een boost geven. Het derde project dat ze met onze donatie op willen pakken is voor de aankoop van materialen, zoals ballen, voor de club. Wij vinden het geweldig dat ze het geld niet zomaar uit willen geven, maar echt in willen zetten als investering en dus ter versterking van de leden van hun club.