Football club Urusi

Voetbalvereniging URUSI is een voetbalclub in de wijk Manyatta in Kisumu, Kenia.

Urusi is opgericht in 1988. Enkele volwassenen in de wijk Manyatta, hebben een voetbalclub opgericht om de jeugd een zinvolle, sportieve invulling van hun vrije tijd te geven. Verbondenheid met elkaar, sportief bezig zijn verminderd het zinloos rond hangen en het vertonen van negatief gedrag, zoals drugs of criminaliteit.

Iedere dag wordt er van 16 tot 19 uur getraind! Daarnaast wordt er op zondag regelmatig een wedstrijd gespeeld.
Aan de hand van de prestaties en inzet tijdens de trainingen wordt de opstelling van de wedstrijd gekozen.

Amara Foundation volgt URUSI sinds 2008

Dankzij de hulp van voetbalclub S.E.S. uit Langenboom (Nederland) ontvingen zij clubtenues en voetbalschoenen. De bestuursleden brachten /en brengen tijdens de bezoeken aan Kisumu steeds zoveel mogelijk spullen mee.

Een van de plannen van het Bestuur van Amara Foundation, voor het jaar 2012, is het uitbreiden van de contacten met de leiders van voetbalclub URUSI. We onderschrijven de doelstelling van Urusi en hebben in het voorjaar 2012 aan Urusi gemeld dat we hen willen gaan sponsoren.

Tijdens het verblijf van Carmen van Bergen en Evelien Hommes-Romonesco, in oktober 2012, zijn er concrete afspraken gemaakt met betrekking tot hoe wij URUSI in 2013 gaan steunen.

De grootste wens, van de volwassenen die de jongeren begeleiden en van alle spelers, is deelnemen aan de Nyanza Provincial League.
De club / de jongeren hebben een behoorlijk niveau, maar ze hebben niet de middelen om aan de Provincial League deel te nemen.

Het bestuur van Amara Foundation besluit voor het jaar 2013, de kosten die samenhangen met het spelen van competitie, voor een team te gaan vergoeden.

De kosten bestaan uit: betaling van inschrijving bij de bond, aanvragen spelerslicenties, vervoer tijdens de uitwedstrijden, vaste vergoeding wedstrijdleiders bij thuiswedstrijden, huur van het veld en klaarmaken veld betalen en op de wedstrijddag een maaltijd voor alle spelers en begeleiders. De gezamenlijke maaltijd zorgt voor saamhorigheid en positieve band binnen het team.

URUSI start met enthousiasme en heeft grote plannen voor 2014. Ze hopen snel te promoveren en dan in de National League te kunnen spelen!