Lydia

Voorjaar 2018 heeft Amara Foundation een microkrediet verleend aan Lydia.

Lydia kennen we al jaren omdat haar zoontje deelneemt aan het Project Therapie. 

Januari 2018 werd haar zoontje geplaats op een 24-uurs opvang voor meervoudig gehandicapte kinderen. 

Het moment voor Lydia om aan het bestuur van Amara Foundation te vragen of zij een lening kon krijgen om een business op te starten. De moeder van Lydia verkocht al jaren “omena” (zeer kleine, proteïne rijke visjes) op de markt in het dorp waar de familie woont. Iedere ochtend vertrekt men in alle vroegte naar de vismarkt, aan de oever van het Victoria meer om een emmer verse kleine visjes te kopen. Terug in het dorp worden de visjes in de zon gedroogd, gebakken en dan in kleine porties verkocht op de plaatselijke markt. Gedroogd en gebakken zijn de visjes langere tijd te bewaren. 

Moeder en dochter werken samen. Hebben het bedrijf na de lening van Lydia enigszins uit kunnen bereiden. Wanneer Lydia tijdens de vakantieperiodes met haar zoontje twee keer per week naar de therapie gaat in Kisumu zorgt haar moeder alleen voor de handel. 

Tijdens het werkbezoek aan Kisumu in 2019 showde Lydia ons vol trots haar bedrijf. 

Helaas in 2020 heeft ook de verkoop van vis voor een groot gedeelte stil gelegen vanwege Covid 19. Eind 2020 is de volledige Lock down opgeheven en begint de handel gelukkig weer op gang te komen.  

We wensen Lydia nog veel succes toe met haar visverkoop!