Expeditie Kenia, Studiereis Heerbeeck College

Op 15 februari was het zover; Na veel voorbereiding zijn we met 7 leerlingen van het Heerbeeck College uit Best voor zo’n 11 dagen naar Kenia vertrokken. Ter plaatse hebben we onze leerlingen kennis laten maken met al onze projecten. Bewust zijn we niet te lang op deze projecten gebleven om “bonding vanuit de Keniaanse kinderen” niet plaats te kunnen laten vinden. De leerlingen van het Heerbeeck College hebben geleerd over het leven en de cultuur en bij elk van onze project geholpen.

Project zorg: 

  • We hebben het St. Clare kinderhuis bezocht. Daar hebben we gespeeld met de kinderen, samen geluncht, de speeltuin geschilderd, een wasmachine proberen te repareren en we zijn met ze naar de kerk gegaan.
  • Met leerlingen van Hambale Primary school hadden we vanuit Nederland al een videocontact gehad en daardoor keken de leerlingen er erg naar uit om elkaar life te ontmoeten. We zijn gestart met een geweldig mooie wandeling in de heuvels rondom Kisumu en waar we onderweg door middel van gesprekken elkaar en elkaars cultuur beter leerden kennen. We hebben de school bezocht, waar we een rondleiding kregen, kennis gemaakt met de Keniaanse cultuur dmv het eten, de gebruiken en een prachtige toneelvoorstelling van landelijk niveau. Wij hebben de leerlingen les gegeven over de Nederlandse geschiedenis, oud Hollandse spelen met ze gedaan en met ze buiten gespeeld op het prachtige sportveld.

Project Therapie:

  • We hebben de school for deaf blind in Awasi bezocht. Na een mooie opening hebben we een klaslokaal geschilderd, mooie materialen uitgedeeld en weer kregen we een mooie afsluiting met speeches en veel dansoptredens. Dit bezoek was voor veel leerlingen erg indrukwekkend.

Project Sport:

  • Samen met de jongens van voetbalclub Urusi hebben we het wijkdeel Flamingo in de sloppenwijk Manyatta opgeschoond. De leerlingen mochten een kijkje nemen in de huizen daar, waar geen douchen zijn en waar gebruik wordt gemaakt van gezamenlijk toiletblokken.
  • Ook hebben we een spannende wedstrijd gespeeld, waarbij bleek dat wij niet helemaal gewend zijn aan de stenige zandvelden in Kenia. Met 2 geblesseerde verloren we de penalty ronde. 
  • Als laatste mochten we nog een wedstrijd gaan kijken in de Amara videohal, waar iedereen in de wijk tegen betaling voetbalwedstrijden kan komen kijken.

 

Project Hulp aan Individuen:

  • George, onze lasser, had voor onze komst al gezorgd dat de speeltuin in het kindertehuis gerepareerd was, zodat wij hem konden schilderen.
  • Met de kinderen van het Hambale Primary school zijn we na de prachtige wandeling, frietjes gaan eten bij de frietkiosk van Francis en Sharon.

het doel was dat we van elkaar zouden leren. Ik denk zeker dat alle 7 leerlingen rijker terug gekomen zijn. 

Vanaf deze plek wil ik de leerlingen, hun ouders, de begeleiding, alle donateurs, sponsoren en volgers hartelijk bedanken. Maar natuurlijk bedank ik ook alle mensen in Kenia van onze Amara-familie die ons zo hartelijk ontvangen en opgenomen hebben.

Voor mooie reisverhalen en foto’s kunt u onze website bezoeken.

Ook de leerlingen hebben roulerend dagelijks een reisverslag bijgehouden. Deze kunt u lezen door hier te klikken.