Emmanuel Benjamin

Emmanuel, geboren 22-03-2011

Deelname aan Project Therapie vanaf november 2012

Emmanuel woont met zijn moeder in Kisumu samen met oma. Emmanuel is geboren met Cerebral Palsy (spasticiteit). Pas na 7 maanden werd dit in het ziekenhuis onderkend. Moeder had tot voor kort een baan en is toegewijd. Ze nam Emmanuel wekelijks mee naar therapie. Daardoor is de stijfheid van de armen duidelijk verminderd. Rechts gaat de goede kant op en links gaat het goed met zijn arm. Emmanuel kan nog niet zelfstandig staan of zitten.

Door het verlies van de baan van moeder, zij is onderwijzeres, is er geen geld meer om naar therapie te komen. Daarom heeft Amara Foundation, op advies van Samoo, besloten Emmanuel per 1 november 2012 op te nemen binnen ons therapieproject. Hij zal 3 maal per week therapie gaan volgen.

Emmanuel krijgt een zit-statafel voor thuis.

Update april 2014

Emanuel komt wekelijks drie keer naar de therapie samen met moeder. Het voordeel voor hen is, dat ze op loopafstand van het ziekenhuis wonen. Afgelopen jaar hebben Maria en Lisanne hen thuis bezocht. We werden hartelijk ontvangen door oma, moeder en Emmanuel. Emmanuel krijgt veel aandacht thuis, moeder en oma stimuleren Emmanuel daar waar mogelijk. Hij ontwikkelt zich langzaam. Moeder zou graag zien dat hij naar school gaat. Samoo heeft haar uitgelegd dat dit op het moment nog niet mogelijk is. Hij is te zwak en heeft veel therapie nodig. De borstspieren van Emmanuel zijn onvoldoende getraind waardoor hij regelmatig een infectie heeft aan de luchtwegen.

Samoo adviseert moeder hoe om te gaan met het probleem van Emmanuel.

Update januari 2015

Emmanuel heeft de laatste maanden de therapie niet meer bezocht. De reden is onduidelijk. Maria en Lisanne gaan op huisbezoek tijdens het werkbezoek aan Kisumu. Moeder blijkt voor korte tijd een baan te hebben op een school in de buurt. Er is nu niemand die met Emmanuel naar de therapie kan. Oma is te oud om dit op zich te nemen. We hebben met moeder gesproken of er mogelijkheden zijn om Emmanuel door iemand anders naar de therapie te laten brengen. Moeder zegt niemand hiervoor in te kunnen zetten. We hebben aangegeven dat het jammer is dat Emmanuel de therapie zo onregelmatig bezoekt, het gaat ten koste van zijn gezondheid en vooruitgang. Emmanuel valt terug naar zijn oude niveau en heeft weer meer luchtweginfecties. Moeder wil de therapie weer hervatten zo snel als haar baan stopt. We maken met moeder de afspraak dat zij Samoo belt en met hem bespreekt wanneer Emmanuel weer komt.

Update najaar 2015

Het afgelopen jaar is Emmanuel onregelmatig de therapie blijven bezoeken. Amara Foundation neemt het standpunt in dat het de verantwoordelijkheid van moeder is of Emmanuel de therapie bezoekt.

Update september 2016

Voorjaar 2016 heeft Emmanuel weer enige tijd de therapie bezocht. In mei heeft moeder aangegeven dat ze samen met oma en Emmanuel gaat verhuizen naar een stad 60 km. verder. De plaats van herkomst van de familie. De ondersteuning vanuit Amara gaat stoppen.

We wensen Emmanuel en de familie veel geluk toe in hun nieuwe woonplaats.