Donatie

In de nieuwsbrief december 2019 hebben we aandacht besteed aan de diverse vormen van giften. 

Het blijkt dat de nieuwsbrief gelezen wordt want…… verschillende vrienden van Amara hebben in de decembermaand de formulieren ingevuld voor een zogenaamde Periodieke gift. 

Geweldig, het betekent dat we gedurende vijf jaar gesteund worden door hen!

Voor degenen die het bericht gemist hebben: EEN PERIODIEKE GIFT IS EEN DONATIE DIE VOLLEDIG AFTREKBAAR IS VOOR DE BELASTING. 

Vrienden van Amara vullen samen met het bestuur van Amara een formulier in ”PERIODIEKE GIFT”. Amara kan u dit formulier toesturen, u kunt het ook downloaden op de site van de belastingdienst. Er is een formulier voor de sponsor en een formulier voor de ontvanger (Amara). U sluit dan een overeenkomst met Amara en meldt dat u minimaal 5 opeenvolgende jaren een bedrag aan Amara doneert. U bepaalt zelf de hoogte van de donatie (minimaal €60 per jaar). U kunt uw donatie via een incasso laten lopen of zelf het bedrag jaarlijks of in termijnen overmaken op de bankrekening van Amara. Het volledige bedrag, zoals opgenomen in de overeenkomst kunt u jaarlijks volledig aftrekken van de belasting. Wat voor u als donateur een voordeel met zich meebrengt.

https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/overeenkomst_period_gift_in_geld_ib0802z3fol.pdf