PR medewerker en contactpersoon vrijwilligers

Van 1969 tot 1971 heb ik als vrijwilliger in een weeshuis nabij Kisumu gewerkt. Hierna ben ik weer in Nederland aan het werk gegaan en heb de nodige studies gevolgd. Ik ben werkzaam geweest binnen de zorg voor verstandelijk gehandicapten en de kinderbescherming. Ik ben gepensioneerd. In 2006 ben ik weer actief betrokken bij het ontwikkelen en ondersteunen van kinderen in Kenya.

In 2006 ben ik 3 maanden in Kisumu geweest en heb daar de nood voor de basisbehoefte van ouderloze kinderen gezien. In 2007 ben ik terug gegaan en met het ingezamelde geld een eerste aanzet gedaan voor het St. Claire weeshuis. Ik heb daar kleinschalig en direct hulp kunnen bieden aan de kinderen zoals bedden, matrasjes, voeding, scholing, therapie etc.

Maar…helpen betekent ook: Heel dicht bij de bevolking staan en zien wat er echt nodig is zodat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Rechtstreeks hulp bieden door te ondersteunen en aansturen waar nodig is. Oma’s die voor hun kleinkinderen willen zorgen helpen waar dit kan waardoor er toch nog een familie gevoel blijft bestaan. Vooral goed kijken en luisteren naar de lokale bevolking zodat wij Westerlingen niet met onze behoefte komen aandragen.

Ik hoop met mijn beperkte bijdrage, uw hulp en de luxe van Nederland enkele ouderloze kinderen in Kisumu op weg te helpen.

Maria Vermeer

PRmedewerker@amarafoundation.org