Mijn naam is Lisanne Hénuy-Rooijakkers, ik woon in Brabant (St. Michielsgestel).

Na mijn middelbare school heb ik inrichtingswerk gestudeerd aan de Sociale Academie. Van 1970 tot 2014 werkte ik in de jeugdhulpverlening, waarvan de laatste 20 jaar als maatschappelijk werkster op een SBO school. Bij al mijn banen in de jeugdhulpverlening stond altijd het kind, en zijn of haar directe leefomgeving, centraal.

Sinds december 2014 werk ik niet meer.

Wat nu: genieten van de vrije tijd, van de hobby’s, de familie en van de activiteiten voor Amara Foundation.

Hoe kom ik bij Amara Foundation…
In juli / augustus 2006 werkte ik samen met Maria Vermeer in Kisumu. Maria werkte daar drie maanden in een bestaand project. Ik kwam haar tijdens mijn zomervakantie ondersteunen. In deze periode heb ik met verwondering en bewondering naar de Afrikaanse mens en het Afrikaanse land gekeken. Ik heb kennis gemaakt met diverse vormen van hulp en ondersteuning. Het St. Clare Childrenshome en de daarbij behorende school van de toenmalige zuster Philomena, hebben een onuitwisbare indruk op me gemaakt.
Ik heb genoten van de glimmende ogen van de kinderen in het St. Clare Childrenshome, de moed van kinderen en volwassenen om iets van hun leven te maken, de leergierigheid van de jeugd.

Het stemt tot nadenken…

Hoe kun je ondersteunen, mensen een kans geven, in een land waar kansen niet voor het oprapen liggen? Hoe kun je mensen sterker, onafhankelijker maken?

Amara Foundation helpt in het verre Afrika “dicht bij huis”, biedt hulp daar waar het kind centraal staat. Daar wil ik me ook voor inzetten.

Ik vind het een uitdaging mensen te interesseren en enthousiasmeren voor de activiteiten van Amara Foundation, ik blijf het een uitdaging vinden om mijn Nederlands denken, minstens voor een groot gedeelte, thuis te laten tijdens de werkbezoeken, ik blijf genieten van de stralende kinderogen en alle fijne contacten met de mensen in Kisumu!
Lisanne Hénuy-Rooijakkers

administratie@amarafoundation.org