Corona virus, wereldwijd

Helaas starten we deze nieuwsbrief met slecht nieuws. Het Corona virus heeft inmiddels ook mensen in Kenia besmet. De regering doet er alles aan om de besmetting te isoleren. Een gigantische klus in een land als Kenia. U begrijpt dat we erg bezorgd zijn, vooral voor de sowieso al zo kwetsbare groep gehandicapte kinderen. 

Een van de acute regelingen was het sluiten van alle scholen. Het betekent voor de kinderen uit het Project therapie dat de meervoudig gehandicapte kinderen, die op een schoolinternaat verbleven, meteen naar huis zijn gestuurd. Begrijpelijk, maar voor deze kinderen worden de omstandigheden er, ons inziens, niet beter op. Op het schoolinternaat krijgen ze gezond, goed eten. De verzorging is prima en ze leefden enigszins geïsoleerd. Nu leven de kinderen dicht op elkaar, in kleine huizen/hutten en mogelijk is er onvoldoende voeding voor hen. We blijven contact houden en zullen daar waar nodig extra hulp inzetten. 

Ook voor het St. Clare Childrenshome gelden deze regels. Alle kinderen moeten naar familie gestuurd worden. Zuster Lucy doet haar best maar of dat lukt is maar de vraag…..

Ze schreef ons het volgende:

Dear friends from Amara,

How are you? Corona Virus has infected us, so no movement. Gouvernement has ordered to close the schools. We are now calling guardians and relatives to come to pick their children. We don’t know they will be picked all. We are much scared and not knowing what to do next. We are with you always in our mind as we continue to fight against Corona Virus. Pray for us, we are in big troubles. 

Sister Lucy

We wensen u allen maar ook onze Amara familie heel veel sterkte toe de komende tijd.