Bezoek bestuurslid Lisanne en vriendin Nel


Voor degene die de facebook pagina van Amara volgen: zij weten al wat een fantastische tijd wij weer gehad hebben. 
We zijn vier weken in Kisumu geweest. De laatste twee weken hebben we mogen genieten van het enthousiasme van Ronni en Anita en hun harde werken om alle rolstoelen in zo’n korte tijd opgeknapt te krijgen en natuurlijk van het eindresultaat.
Op de dag van ons vertrek werden om 12 uur alle rolstoelen weer “overgedragen” aan de kinderen en hun moeders. Ons petje af voor Anita en Ronni!
Maar … samen met hen hebben we ook iedere dag gegeten, gewandeld in de mooie natuur en een indrukwekkend huisbezoek afgelegd.  
St. Clare Childrenshome en het project re-integratie. Op St. Clare voelen we ons allebei altijd welkom. Plannen bespreken, extra zorgelijke situaties bespreken, ontwikkeling van de kinderen volgen, aankopen doen voor het nieuwe schooljaar (dankzij een speciale donatie) etc. 
Eén van de huisbezoeken maakte diepe indruk. Twee en een half jaar geleden is de man van Nel overleden. Hij meldde dat hij bij zijn afscheidsdienst een donatie voor Amara wilde vragen. Dit leverde een mooi bedrag op. Met het gezin is afgesproken dat we het geld gaan besteden aan een bijzonder Project. 
Via Zuster Lucy (St. Clare) hoorden we in januari van de armzalige leefomstandigheden van een moeder met zes kinderen. Moeder woont in een bouwval, de regen komt door de muren naar binnen in de regentijd, er is geen bed of stoel aanwezig. Kinderen en moeder slapen op de grond en zitten op de grond. De oudere zonen wonen in een klein hutje naast moeder. Zuster Lucy vraagt om mee te denken aan een oplossing hiervoor. De kinderen volgen beiden vanaf januari 2024 onderwijs op een schoolinternaat en zouden tijdens de vakanties (4 maanden) weer bij moeder kunnen wonen als er fatsoenlijke huisvesting zou zijn. Na overleg met bestuur en sponsor hebben we via St. Clare een nieuw huis laten bouwen en daarna was er ook nog geld voor de inrichting. Een huis met lemen muren, golfplaten dak, twee slaapkamers en een woonkamer. De noodzakelijke meubels, matrassen, dekens, lakens zijn ook gekocht. Moeder en al haar kinderen waren enorm blij met deze hulp via St. Clare Childrenshome. Dit alles van de donatie, via deze bijzondere sponsoractie. Familie en vrienden van Nel, dank je wel voor jullie bijdrage. En wat staat er in het verre Kenia een mooie herinnering aan jullie man, vader, vriend.
Daarnaast natuurlijk genoten van alle enthousiaste voetballers van Urusi, het actieve bestuur en coaches. De sportkleding van SCG’18 werd dankbaar in ontvangst genomen.
Het contact met Samoo, onze contactpersoon en “allesweter” rondom het project therapie verloopt altijd prettig. Het is mooi de ontwikkeling van enkele kinderen te zien, maar soms ook schokkend te zien hoe ontwikkeling stagneert of als er sprake is van terugval. We blijven onder de indruk van het doorzettingsvermogen en de kracht van de lieve moeders van deze kinderen. 
Al met al weer fantastische weken die voorbijvlogen. Mooie warme contacten met veel mooie momenten. 
Voor Lisanne de laatste keer dat ze als bestuurslid de Projecten bezoekt. Maar we beloofden allebei als “vriend” terug te keren! 

Bekijk de foto’s van ons verblijf