Actie: Iedereen naar school

In Kenia is er een behoorlijk verschil in het niveau van scholen. De beste scholen zijn de kostscholen. Het onderwijs daar is van een dusdanig niveau dat kinderen die daar naartoe kunnen een beter toekomstperspectief hebben. Een kostschool in Kenia is een wens van veel van de families en kinderen. De families hebben de schoolmaanden minder monden te vullen. En kinderen hoeven niet te helpen in het huishouden (huis aanvegen, werken op het land, met de koeien naar de rivier lopen om te laten drinken, mee koken). Daarnaast is het zo dat Kenia op de evenaar ligt, waardoor het daar het hele jaar vroeg donker is. Als kinderen thuis wonen en na school klaar zijn met hun huishoudelijke taken is het vaak donker. Zonder elektriciteit is er in de avond dus geen mogelijkheid meer om te studeren.

Als kinderen naar een kostschool mogen hebben ze minder zorgen en meer tijd om te studeren. Deze rust voor de kinderen, de betere mogelijkheid om te leren, de maaltijden die dagelijks gegarandeerd zijn en het betere toekomstperspectief, zorgen ervoor dat vrijwel alle kinderen die wij vanuit Amara Foundation sponsoren, naar een kostschool gaan. 

Normaal gesproken betalen wij de standaard schoolkosten voor deze kinderen. Families zorgen zelf voor de andere benodigdheden, daarbij kan je denken aan slaapbenodigdheden, toiletspullen, keukengerei, schoolboeken, uniform, schooltas of schoolspullen. Of wij nemen in onze bagage kleding, schoenen en schoolspullen mee.

Echter vanwege COVID-19 zijn de inkomsten van de families nog veel minder geworden, kunnen wij al langere tijd geen spullen meenemen en daarom heeft onze contactpersoon, zuster Lucy, het verzoek bij ons neergelegd om dit schooljaar de families ook bij deze benodigdheden financieel te ondersteunen. Vandaar deze actie. 

Hieronder enkele voorbeelden van wat wij voor één kind van jouw donatie kunnen kopen.

€ 5,- keukengerei: bord, bestek, mok.

€ 10,- klamboe

€ 15,- schoolspullen: school ID, map, liniaal, pennen, potloden en gum.

€ 25,- een uniform of een schooltas of schoolschoenen of toiletspullen: maandverband, handdoek, toiletpapier, zeep, huidolie, tandpasta, tandenborstel, kam, wasteil, 10 liter jerrycan.

€ 32,50 persoonlijke metalen opbergkist met slot.

€ 50,- schoolboeken: Bijbel, Oxford woordenboek, Swahili woordenboek, Oxford wiskunde, Levensbeschouwing, Kiswahili.

€ 60,-  kleding: slippers, sokken, ondergoed, legging, kledinglabels.

€ 100,- slaapbenodigdheden: matras, hoeslaken, deken, nachthemd.

Donatie via geef.nl. Deze website houdt een deel van het gedoneerde geld in.

Je kan er ook voor kiezen om het geld rechtstreeks naar ons bankrekening over te maken: NL52 RABO 0148319394 ten name van Amara Foundation, onder vermelding van Iedereen naar school.

Jannet is één van de kinderen die dit schooljaar gestart is op de middelbare school. Hieronder vind je een persoonlijke brief van haar.